Kaningården 
Här på gården bor kaninerna både inne i bod och ute, vintertid är du inne i en isolerad bod som både den och burarna är nybyggda enbart för kaninerna. Sommartid har vi gjort en stor kaningård på nedansidan tomten, där står flera sommarburar samt är allt inhägnat så honorna får gå lösa på sommaren. Honorna har mycket yte att springa runt på (lösdrift) , står även en 4fackare/betesbur där nere.  

Rasfakta Rex:

"Storlek: Stor 

Hårtyp: Kort

Rex kanin ursprung i Frankrike på 1920-talet och är uppkallad efter den rex gen som är ansvarig för sin unika typ av päls. Normal kaninpäls består av en kortare underull, varvas med längre täckhår. Rex päls är resultatet av en genetisk mutation som orsakar hår att bli allt samma längd, vilket ger en plysch textur som sammet. I naturen, mutationer förekommer ganska ofta, och många raser bero på en mutation som är fixerad genom ett selektivt avelsprogram. Den första Rex kaninen föddes i den franska byn Louche-Pringé 1919, där byn prästen var imponerad med sin plysch päls och bestämde sig för att föda upp den. Flera Rex kaniner visades på en stor internationell utställning i Paris 1924, där de fann stort intresse bland uppfödare. Den höga efterfrågan på Rex skinn resulterade snart i kommersiella overbreeding och en nedgång i päls kvalitet som rex-genen tenderar att göra håret tunna och glesa. Några allvarliga uppfödare infördes modifierar gener från andra raser och etablerade Rex rasen med en mycket bättre päls kvalitet. Rex blev mycket populär i många länder som både en kommersiell och en fin ras. De första Rex Kaninerna var ricinolja färgade, men en mängd olika färger har utvecklats genom korsning.

Utseende:

Rex är en stor kanin, som väger mellan 3 och 4,5 kg. Rex kaniner är mindre i Storbritannien kring 3-3.5kg. Rex är större i USA kring 3,5-4,5 kg. 

Rex kaniner har ett medium byggd, rundad kropp med starka ben, ett brett huvud och stående öron.

Rex kaniner har kort, mjuk hår, ca 1,25 cm eller ½ cm lång. Pälsen är tät, jämn och i nivå med en fast, plysch konsistens. Rex Kaniner har krulliga morrhår. 

Färg:

Castor, Svart, Blå, Vit, choklad, Sable, Seal, Chinchilla, lodjur och Opal är gemensamma för de flesta länder.

Orange, röd, lila, Broken, Kaliforniskt och svart Otter redovisas också i USA

Rök Pearl, sköldpadd, Orange, Fawn, kanel, Dalmation, Harlequin, Himalaya och Satin redovisas också i Storbritannien.

Temperament:

Rex kaniner har en relativt lugn temperament och är i allmänhet mycket godmodig. De är intelligenta och tillgiven, mycket modern (ofta fostra andra kaniner), och njuter av sällskap. De kan vara ganska bullrande och lekfull, men är oftast bra med barn och andra husdjur.

Särskilda krav

Rex kaniner behöver inte borstas, om nödvändigt kan rengöras genom att torka över med en fuktig trasa.


Rex kaniner är benägna att ömma hasor. "

Fakta ursprung: http://www.bunnyhugga.com/rex.html